19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Králičí polévka

Název Množství a jednotka
králičí hlava 1 kus
králičí drůbky
mrkev čerstvá 1 kus
kořen petržele 1 kus
celer 1/4 kusu
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Jarča



Postup
Králičí játra rozmixujeme v nožovém mixéru s rozetřeným česnekem. Dáme si je do misky dochutíme pepřem a soli a zahustíme strouhankou. Z těstíčka tvoříme kuličky, které pak zavaříme do polévky.
Do 1 a 1/4 litru vody dáme očištěnou mrkev, petržel , kousek celeru, srdce z králíka a králičí hlavu. Necháme vařit 45 minut, pak vývar zcedíme. Dochutíme polévkovým kořením a soli a zavaříme játrové knedlíčky, které jsme si připravili. Vše ještě povaříme 10 minut.


 


RECEPTY

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Postup: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s pomazánkou

Postup: Uvaříme 3 vejce natvrdo.Připravíme základ 3 pomazánek. Do mísy si dáme tvaroh,... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní marináda na gril

Postup: Do mísy nalijeme olej podle potřeby, obvykle tak cca 150 ml. Přidáme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...